Kevadel kasvama pandud kartulitest sai Jõhvikate rühma kartulisalatitegu. Õpetaja Diana kirjeldas tegevust järgmiselt:
Kõigepealt pidid lapsed nimetama kartulisalati koostisosad, õpetaja pani need laste abiga tahvlile kirja ja siis läks salati teoks lahti. Lapsed said tükeldada spetsiaalse tükeldajaga kartuleid, riivida muna, lõigata vorsti ja kurki. Mõni laps tunnistas, et pole kunagi terava noaga lõiganud, aga mõni laps oli nii osav lõikamisel, et kohe näha, ka kodus on söögitegemisel vanemaid aidatud. Kõige raskem tunduski keedetud kartulite koorimine. Mõnel tulid sellised koored, et pool kartulit jäi koorte külge. Lõpuks said lapsed lisada koort, majoneesi ja soola. Igaüks sai teelusika, et salatit maitsta. Küll oli maitsev!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.