esmaspäev, 22. aprill 2024

Keskkonnaülevaatuse küsimustik ja läbiviimise protsess

Keskkonnaülevaatuse läbiviimiseks  kohandasime uuesti Rohelise Kooli programmi soovituslikku keskkonnaülevaatuse küsimustikku lastevanematele ja töötajatele.

Lastevanematele grupeerisime osad teemad järgnevalt: info, teavitamine ja kaasamine; elurikkus, loodus ja õueala; kliimamuutused; energia; globaalne kodakondsus; tervis ja heaolu; transport; vesi. Seekord jätsime välja meri ja ranniku ning prügi ja jäätmed teemad.

Lasteaia töötajate küsimustik koosnes järgmistest teemadest: info, teavitamine ja kaasamine; elurikkus, loodus ja õueala; kliimamuutused; energia; globaalne kodakondsus; toit, tervis ja heaolu; transport; vesi, meri ja rannik ning prügi ja jäätmed.

Laste küsimustikku muutsime neile lihtsamaks ja paremini mõistetavamaks. Küsitlesime selleks aastaks valitud kolme fookusteemat.

Olulisemad näited eesootavatest muudatustest on Rohelise Kooli blogi leidmise huvilistele veelgi kättesaadavamaks muutmine, laialdasemalt teavitamine huvigruppidele; info aktiivsemalt jagamine facebookis; õppekäikude ja matkapäevade korrapärasem läbiviimine Metsaveere majas; rohkem rääkida läbi roheliste teemade käsitlemine rühma tasandil ja majaüleselt; leida võimalus prügi liigiti sorteerimiseks ja eri värvi prügikastide soetamiseks lasteaia üldruumi; Metsaveere vihmavee kogumise mahutid vajavad ümberehitamist.

Küsimustik lastevanematele:

https://forms.gle/pxWi1UqaQW43EPS18 

Küsimustik töötajatele:

https://forms.gle/4VMAUh5jFx1cocSh9 

Küsimustik lastele:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCwfIkqaL9Dp3KaWTx-D-qTTZkZ-U1GQ3OQ1FzMUhRnKFqrQ/viewform


 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.