teisipäev, 13. veebruar 2024

Vastlapäeva ja sõbrapäeva tegemised

 Sellel aastal ilm vastlapäevaks lund kahjuks juurde ei toonud ja meie lasteaia mäetipud jäid kahjuks paljaks. See aga ei takistanud meil traditsioonilisi vastlapäeva kombeid selgeks saada. Lapsed õppisid valmistama nööbist vurri, kuulasid ja arutasid vanadest vastlapäeva traditsioonidest, õues toimusid erinevad vastlamängud ja pikima liu laskmine. Lõunaks valmistasid meie maja kokad hernesuppi ja imemaitsvad vastlakukleid.



 

Sõbrapäeva ettevalmistused algasid juba varakult. Metsaveere majas oli selleks puhuks valmis pandud sõbrapäeva postkast, kuhu kõik lapsed said oma valmistatud kaardid postitada. Lapsed arutasid sõprusest ja milline on üks tore sõber. Saalis toimus ühine tants ja laul.





Linnupesa maja tegi ettevalmistusi, eelmisel päeval valmisid laste poolt vanematele hõrgutavad südamekujulised küpsised, mida jagati sõbrapäeva hommikul. Kõik said soovidepuule ka oma hea soovi kirjutada. Koos vaadati saalis multikat ja tantsiti.






Töötajaid ootas metoodikas sõbrapuu, kuhu olid külge riputatud südamekujulised korvikesed. Südamekujulised korvid sai valmistatud kokkukogutud kinkekottidest. 



Kokad valmistasid sellel päeval magustoiduks kreemikorvikesed.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.