teisipäev, 23. mai 2023

Väljasõit ja ekskursioonid Tartus

Prügi ei ole ainult see, mis maas vedeleb, vaid ka see, mis on meie digiseadmetes, nutitelefonides ja nn „pilve peal“. Nii võtsidki lasteaia töötajad, haridustehnoloog Elyna Heinmäe eestvedamisel, jaanuarikuus osa suurest digitaalsest koristusnädalast. 

Veebruaris jõudis meieni teade, et oleme võitnud Digikoristusnädal 2023 roheõppeasutuse meeskonna loosiauhinna, mis sisaldas ekskursiooni Tartusse koos reisitoetusega. Väljaandmist toetas Telia Eesti AS.

Nii saimegi töötajatega võtta ette hariva väljasõidu Tartusse elektroonika ringmajandusettevõttesse Foxway Eesti ja Tartu Loodusmajja.

Mõlemas asutuses võeti meid soojalt vastu ja olid väga head ekskursiooni läbiviijad, kes ise siiralt usuvad sellesse, millega tegelevad. Osalejate mõtted nähtust-kogetust:

-        Foxway Eesti on suurelt ette võtnud, otsivad uusi lahendusi ringmajandusele, mõtlevad oma noortele töötajatele, head töötingimused ja boonused;

-        üllatav, et ei teadnudki, et on üldse selline ettevõte, kes ringmajandusega niimoodi tegeleb. Pani mõtlema, et ka ise võiks soetada pigem kasutatud seadmeid;

-        toodi häid näited, kuidas inimesed ei hooli ümbritsevast keskkonnast ja kulutavad ülearu;

-        Tartu Loodusmaja- uus mõtteviis, põnevad taimed, loomad ja ümbritsev keskkond;

-        nägime nende talveaia näitel, mis juhtub päriselt seoses kliimasoojenemisega;

-        rohelise mõtteviisi poole samm-sammult, kõike ei saa korraga ja kunagi pole hilja alustada.

Oli mõtlemapanev ja silmaringi avardav reis. Püüame analüüsida oma tegevuste keskkonnamõju, tegutseda vastutustundlikult ja loodusvarasid säästvalt. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.