esmaspäev, 24. aprill 2023

Teeme ise ja taaskasutame

20. aprill toimus meie Metsaveere majas esimene perepäev. Vanematel, lastel ning lasteaia personalil oli väga vahva õhtupoolik. Oluline on ära märkida meie taaskasutuslik mõtteviis :) 
Mis on taaskasutus?  -


Taaskasutus on toimimisviis, mille korral kasutatakse varem tarvitatud seadmete ja materjalide jäätmeid või jäätmetes sisalduvat ainet.

Märgistasime perepäeva tegevuspesad lipulintidega ning lipulintide tegemine oli omaette ettevõtmine. Lõikasime väja kolmnurgad, mille kinitasime paela otsa. Lipulinte saame kasutada ka mõnel teisel üritusel. Väga lihtne tegemine, vaja läheb:

1) Šablooni: lipuke võib olla nii suur või väike kui vaja on.

2) Materjali, mida enam vaja ei lähe, aga sobib lõikamiseks. Meil oli selline kile taoline materjal, mida oli väga palju.

3) Vabatahtlikke, kes valmis neid välja lõikama :) õpetajatele kohvi tuppa pannes tekib iseeneslik vabatahtlik töö tegemine.

4) Lipukesed kinnitasime nöörile nii, et tegime klammerdajaga augud ja punusime nööri läbi. Kindluse mõttes vajutasime klammerdajaga veel kinni ka, et tuule käes ära ei lendaks või lahti ei tuleks. Kindlasti on veel paremaid viise ja efektiivsemaid, seekord tegime nii.

5) Tuule käes jäid väga efektsed.

Sama lähenemist oleme kasutanud ka tubastes tingimustes, kus lapsevanem tõi jääke, mis on selline vakstu laadne materjal. Oleme sellest lõiganud välja samuti elemente, millega kaunistada infostende ja teinud lipukette. Väga hea materjal ka robootika (põrandarobotid) tegevuste jaoks.






Samuti oleme teinud wc-paberi rullide korjandust.

Ja valmistada loovustuppa pliiatsi hoidjad

























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.