esmaspäev, 24. jaanuar 2022

Etendus taaskasutusest

 24. jaanuaril tuli projekti "Teater lasteaeda" raames külla Sandra Lange oma autorilavastusega, mis räägib fantaasiarikkalt loo taaskasutusest. Laval on nii nukke, maske kui live-joonistamist. Etendus jutustas plastikpudeli taaskasutusest.





neljapäev, 20. jaanuar 2022

Keskkonnatöörühma koosoleku protokoll nr.2

 

Keskkonnatöörühma koosoleku protokoll nr 2

Metoodika ruum                                                                                                     20.01.2022

 

Juhatas: Direktor Kaire Pari

Protokollis: Kaire Pari

Võtsid osa: Monika Alamets õpetaja, Tiina Haabma õpetaja, Kaire Pari direktor ja töörühma juht

Puudus: Lea Rau õppealajuhataja, Helle Urve majandusjuhataja

 

Ühel häälel kinnitati päevakord alljärgnevalt:

1.     Rohelise Kooli laste küsimustiku läbi vaatamine ja korrigeerimine

 

 

OTSUSED:

1.1. 2021.a. läbiviidud laste küsimustik töötati läbi, parandati ja täiendati küsimusi.

1.1. Parandatud küsimustiku alusel viia läbi küsitlus Sajajajalgsete rühma koolieelikutega.

 

 

 

 

K. Pari                                                                                                                      K.Pari

Koosoleku juhataja                                                                                                   Protokollija

teisipäev, 18. jaanuar 2022

Rahvusvaheline lumepäev

 Tähistasime rahvusvahelist lumepäeva võimlemispeoga õues. Hoogsa muusika saatel ja liikumisõpetaja juhendamisel tehti soojendus võimlemine. Järgnesid lõbusad tegevused kelkudega, lumepallide veeretamine ja koostöö ülesanded meeskondadele. Sai visata lumepallidega täpsust ja kelkudega kaaslasi sõidutada.




esmaspäev, 17. jaanuar 2022

Ravimteede nädal

 17-21.01 toimus lasteaias ravimteede näitus. Esmapäeva hommikuks oli töötajate poolt kujundatud näitus, kus purkides olid erinevad kuivatatud ravimtaimed ja stendil infomaterjal õpetajatele taimede kohta. Igal hommikul valiti ja valmistati kannutäis ravimteed. Nii mõnigi laps, kellele varasemalt tee ei maitsenud,  proovis nüüd koos teistega teed juua.

Sajajalgsete rühmas oli lisaks oma projekt. Lapsed koostasid ise kodus koos vanematega ühe ravimtaime tutvustuse, mille nad rühmas kaaslastele ette kandsid. Laste tööd olid väga loovad, oli lõigatud, kleebitud, joonistatud, lisatud taimenäidiseid. Oli kaasavõetud moosi ja mett, mida teekõrvale pakuti.

Lapsed said teada, et taimeteed on erineva lõhna, maitse ja värviga ning infot nende raviomaduste kohta.

teisipäev, 11. jaanuar 2022

Rahvusvahelise aitäh-päeva tähistamine

 Mõned lapsed teadsid juba lasteaeda tulles, et tähistatakse aitäh-päeva. Rääkisime erinevatest tänusõnadest, miks ja millal neid kasutada. Lapsed joonistasid pilte tänilikkuse purki. Lastele meeldis oma joonistusi kokku voltida ja need purki panna. Hiljem selgitati oma joonistused kaaslastele lahti.